Bányászdrukker.huSzurkolói portál
Írta: Banyaszdrukker  ::  Kategória: Magyar válogatott  ::   csütörtök 03 szeptember 2015 - 18:37:51
Hozzászólás: 0
Ahogyan arra számítani lehetett, dacára annak, hogy az első pillanattól kezdve magyar fölényben zajlott az összecsapás, Heinz Fuchsbichler együttese nem adta könnyen a bőrét a mieink számára a selejtező sorozatot megnyitó Eb-selejtezőn. Mervó Bence rögtön a zuhogó esőben lejátszott találkozó elején, a második percben hatalmas helyzetbe került, de emelése nemcsak a kifutó kapus, hanem a kapu fölött is elszállt. A liechtensteiniek jól védekeztek, egészen a 29. percig kellett újabb magyar helyzetre várni: Márkvárt Dávid unta meg, hogy nehéz volt átjátszani a hazai csapat szervezett védőfalát, 24 méterről lőtt, éppen a jobb alsó sarokba (0-1).

A szünet előtt újabb gólt szerzett Robert Kilin szövetségi edző együttese, a 38. percben Prosser Dániel tartott meg egy labdát a tizenhatoson belül, okosan elhúzta a védők mellett, és az ötös sarkáról a jobb alsóba gurított (0-2), majd a 44. percben Forgács Dávid fejelt közelről a kapuba Vida Máté mesteri beadása után (0-3).

A szünet után sem vettek vissza a mieink, az 59. percben Kleinheisler László is betalált a liechtensteini kapuba: először 14 méterről laposan lőtt, de Majer kapus nagy bravúrral hárított, ő azonban „felszedte a lepattanót” és a léc alá bombázta a labdát (0-4). A 68. percben a csereként beállt Balogh Norbert is meghálálta a bizalmat, három szép cselt mutatott be a kapu előterében, majd az alapvonalról visszapasszolt az érkező Prosser Dániel elé, aki nem hibázott közelről (0-5). A rendes játékidő utolsó percében a meccs hajrájában beállt Sallai Roland tekerte el a labdát a kapus mellett, és állította be a 6-0-ás végeredményt.

A nap másik összecsapásán Izrael együttese 1-1-es döntetlent ért el Albániában, és négy ponttal, jobb gólkülönbségével vezeti a csoportot.

- Bizonyos értelemben véve a házi feladatunkat kellett teljesíteni ezen a meccsen, hiszen mindenki győzelmet várt el tőlünk, ezzel együtt az első húsz perc bebizonyította, hogy ha a helyzeteket nem megfelelően használjuk ki, akkor a szervezetten védekező Liechtenstein ellen sincs könnyű dolga a csapatnak. Az első gól nagyon fontos volt, ezt követően már felszabadultan, nagyobb önbizalommal futballoztunk, és ez meg is hozta végül a fölényes sikert. A játékosok megfelelő mentalitásban teljesítettek, hozták azt a játékstílust, ami célravezető egy tíz emberrel védekező ellenféllel szemben - értékelt a lefújás után Robert Kilin szövetségi edző.

info:mlsz.hu
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 

Bejelentkezés / Regisztráció

  Adatok megjegyzése

Online

vendég: 1, tag: 0 ...

legtöbb 19
(tag: 0, vendég: 19) - 18 jan : 18:09

Tagok: 2
Legújabb tag: foci55


Következő mérkőzés

Nincs esemény

Utolsó mérkőzés

TFCE - Don Bosco Elie Súr
19:0 (10:0)
Bajnoki mérkőzés
2017.03.19.

Kiemelt linkek

Számláló

Ma
Összesen: 0
Egyedi: 0

Legtöbb
Összesen: 16032
Egyedi: 6495

Oldal ...
Összesen: 103806
Egyedi: 10588