Bányászdrukker.huSzurkolói portál

A TSC neve országosan elismert lesz

A TSC neve országosan elismert lesz


1911-et írunk. A TSC-nek ekkor már rangja van a vidék labdarúgó csapatai között. Mégis, mikor a vezetők benevezik a vidéki bajnokságba, senki sem gondolja hogy az egy éve alakult csapat lesz ott a 48 együttes közt a favorit. A nyugati kerületben a Győri Egyetértés volt a legerősebb ellenfele, 2:1-re győzte le a TSC (visszavágón 2:0-ra), a többi csapatot általában könnyedén verte. (a Pozsony Újváros LE csapatát például 9:0-ra).
- A TSC mint a nyugati kerület bajnoka lelkiismeretesen készült a 6 vidéki kerület bajnokaival való mérkőzésre. "Football-staféta" csapatot állítottak össze a labdarúgókból, versenyeken szerepeltették őket. A "Sporthírlap" meg is dicsérte őket : "A tatabányaiak helyes munkálkodását jelenti, hogy a football mellett atlétikára fogják játékosaikat. A TSC példaadását csak elismerő helyesléssel kommentálhatjuk." Valóban elismerő kiegészítő sportág Tatabányán 1911-ben.
- Az országos döntők során aztán a TSC sorra legyőzte a kerületi bajnokokat( a Pécsi Ac-ot 4:2-re, a Monostori SE-t 4:1-re) majd az UTE újpesti pályáján a Schafferel kiálló Tatabánya 9:1-re veri a Kolozsvári AS-t s ezzel elnyerte a legjobb vidéki csapat büszke címet. (Schaffer Alfréd aki később az MTK-ba igazolt 15 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban).
- A Sporthírlap a döntőről színes tudósítást közölt.: " A Népszigeten 3000főnyi közönség jelenlétében vívta ki a nagyarányú(9:1) győzelmét és szerezte meg a legjobb vidéki csapat címet a TSC. kétségen kívül rászolgált a győzelemre: egészséges csapat, jól együtt lévő együttes... A Tatabánya védelmének minden embere legény volt a talpán. A Tatabánya 3 belső csatára (Payer - Schaffer - Frühwirth) a fővárosi színvonal értelmében is első rangú..."
2012. augusztus 26-ra tűzték ki a legjobb fővárosi és vidéki csapat döntőjét a Magyarország bajnokságáért. Időközben törölték az MLSZ szabályzatából a döntőt, s így a meghirdetett bajnoki mérkőzés barátságos játékká minősült. Az FTC - Tatabánya mérkőzést 6000 ember gyönyörködte végig. Eredmény 4:3 lett az FTC javára. A sportsajtó a TSC labdatechnikáját dicséri, de taktikáját primitívnek tartja. (Az FTC kiválóságát mutatja hogy egy héttel később az elsőosztályú NSC-t 13:1-re verte!)
Az 1911 -1912-es labdarúgó évad a TSC történetében méltán érdemli meg a "aranyév" nevet. 34 mérkőzésből 30 győzelemmel, 1 döntetlennel 3 vereséggel végződött.
 

Bejelentkezés / Regisztráció

  Adatok megjegyzése

Online

vendég: 1, tag: 0 ...

legtöbb 19
(tag: 0, vendég: 19) - 18 jan : 18:09

Tagok: 2
Legújabb tag: foci55


Következő mérkőzés

Nincs esemény

Utolsó mérkőzés

TFCE - Don Bosco Elie Súr
19:0 (10:0)
Bajnoki mérkőzés
2017.03.19.

Kiemelt linkek

Számláló

Ma
Összesen: 0
Egyedi: 0

Legtöbb
Összesen: 1520
Egyedi: 637

Oldal ...
Összesen: 103806
Egyedi: 10588